Tuesday, June 22, 2010

IMPIAN SI ANAK KECIL

Si Anak Kecil mengimpikan sebuah taman untuk ibu, ayah, abang, kakak, dan adik di satu ketika nanti. Taman seumpama taman syurga yang menghimpunkan Insan-Insan yang bertaqwa pada Allah SWT.

Si Anak Kecil mula berbicara pada Si Ibu : " Ibu ibu. nanti bila adik dah besar adik nak bagi hadiah pada ibu sebuah taman. Taman tu cantik, lepas tu ada tempat untuk ibu belajar agama".
Si Ibu berkata : "Adik nak bagi ibu taman ilmu la ni yer. Kalau begitu adik kena belajar rajin-rajin sampai ilmu dekat dada adik penuh dan padat, dan jadi anak yang soleh lagi bertaqwa. Nanti bila dah buka taman impian adik tu, jangan lupa bawak ayah, abang, kakak, isteri adik dan anak-anak adik bersama, bukan bawak ibu jeh".
Si Anak Kecil berbicara : " Adik ingat pesan ibu. Adik akan bawa semua orang ke taman ilmu adik tu untuk menuntut ilmu disana. Adik rasa seronok sangat andai impian adik tercapai ibu. Ibu doakan adik dapat taman ilmu tu yer".
Si Ibu berdoa pada Allah : Ya Allah Ya Tuhan ku, tunaikan lah permintaan dan cita-cita anak ku ini. Kurniakan pada nya sebuah taman ilmu untuk manfaat kesemua insan di dunia ini. Jadikan anak ku ini anak yang soleh lagi bertaqwa pada MU Ya Allah. Amin.
Si Anak Kecil mengaminkan doa ibu nya. Aminnnnnnnn.

bersambung....

No comments:

Post a Comment